Σοβαρές καταγγελίες για τις συναλλαγές μεταξύ του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής και του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη ο τραγικός θάνατος του 19χρονου γιου του, έκανε ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του θύματος. Ο κ. Καμπαϊλής ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τη συνεργασία του δήμου με τον 58χρονο επιχειρηματία, μέσω απευθείας αναθέσεων που έγιναν χωρίς την απαραίτητη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τα εν λόγω έγγραφα στην εισαγγελία Χαλκιδικής.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου, έξω από το λούνα παρκ, με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής. Ο κ. Καμπαϊλής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της δικαιοσύνης στην υπόθεση, τονίζοντας ότι “προσπαθούμε όλοι να καταλήξουμε και να ξεκαθαρίσουμε πλέον, στο ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο”. Με αυτή τη δήλωση, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τις παράνομες δοσοληψίες του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και υπογραμμίζει ότι τα έγγραφα που κατέχει είναι επίσημα και προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες.

Ο κ. Καμπαϊλής ανέφερε επίσης ότι τα έγγραφα αυτά αφορούν απευθείας αναθέσεις που έγιναν το 2021, χωρίς να έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που αναδεικνύει την παρατυπία των συγκεκριμένων συναλλαγών. Ο τραγικός πατέρας σκοπεύει να καταθέσει τα έγγραφα αυτά αύριο στην εισαγγελία Χαλκιδικής, ζητώντας άμεση παρέμβαση από τη δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που η εισαγγελική αρχή δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ο κ. Καμπαϊλής προειδοποίησε ότι θα αναλάβει ο ίδιος δράση με τον ίδιο τρόπο που παραβιάζουν τον νόμο οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης. “Σας δίνω τον λόγο μου ως πατέρας, πρώτα και μετά ως άνθρωπος, ότι θα λειτουργήσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε με ένταση, δείχνοντας την απογοήτευσή του.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καμπαϊλής αποκάλυψε ότι το μηχάνημα στο οποίο συνέβη το δυστύχημα ήταν μια ιδιοκατασκευή από τη Θεσσαλονίκη, που αγοράστηκε το 2020 από έναν επιχειρηματία στην Κατερίνη. Το μηχάνημα αυτό είχε εγκαταλειφθεί από το 2010 και αγοράστηκε ως σκραπ από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, με σκοπό να μεταφερθεί στη Βουλγαρία για ανακατασκευή. Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, το μηχάνημα παρέμεινε στην Ελλάδα και από το 2020 λάμβανε βεβαιώσεις από μεγάλες εταιρείες για την αξιοπιστία του, οι οποίες όμως, σύμφωνα με τον κ. Καμπαϊλή, δεν ήταν αξιόπιστες. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο κ. Καμπαϊλής αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξε μια σειρά από παρατυπίες και παραλείψεις που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, γεγονός που ενισχύει την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενώ η αντίδραση των εισαγγελικών αρχών μετά τις νέες αποκαλύψεις αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι κάτοικοι του Πευκοχωρίου, όπως και ο ίδιος ο πατέρας, περιμένουν να δουν αν η δικαιοσύνη θα κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά απέναντι σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.