Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι περιοχές που εμφάνισαν πληρότητα – Ικανοποίηση των επαγγελματιών του Τουρισμού

Πελοπόννησος, Θεσσαλία και δυτική Ελλάδα έσφυζαν από επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους παράγοντες του τουρισμού να εκφράζουν αισιοδοξία για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πάντως, το αυτοκίνητο ήταν το μέσο που επέλεξαν όσοι εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέτος είχε την τιμητική της κυρίως η Ηπειρωτική Ελλάδα. Το υψηλό κόστος μετάβασης στα νησιά μας και ο μικρός αριθμός των ημερών, απέτρεψαν αρκετούς συμπατριώτες μας από το να ταξιδέψουν στα νησιά» ανέφερε σχετικά ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

Στους προορισμούς που τιμήθηκαν περισσότερο αναδείχθηκαν:

  • τα παράλια της Κατερίνης – πληρότητα 80%
  • η Λευκάδα – πληρότητα 85%
  • η Καλαμάτα, η Ολυμπία, το Πήλιο, τα Σύβοτα – πληρότητα 90%

Οι τιμές πακέτου στις παραπάνω περιοχές για τις 3 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, για 4μελή οικογένεια, με πρωινό, ξεκινούσαν από τα 360 ευρώ.

Οι μη δημοφιλείς προορισμοί, όπως η αρκαδική ριβιέρα, βούλιαξαν από κόσμο.

«Είχαμε πάρα πολύ κίνηση φέτος, όντως βουλιάξαμε, είχαμε πάρα πολύ κόσμο και έχουμε ακόμα. Η πληρότητά μας είναι στο 100% στον παραθαλάσσιο όγκο» δήλωσε η πρόεδρος Ξενοδόχων και καταλυμάτων ανατολικής Κυνουρίας, Βίβαν Μανωλέσου.

«Έχουμε πάρα πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα, βλέπουμε πάρα πολλά λεωφορεία από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας, με πάρα πολλούς επισκέπτες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κεντρικής Κέρκυρας, Σπύρος Χαλκιόπουλος.

«Μετά την covid εποχή και μετά απ’ όσα έχουμε τραβήξει με τα προβλήματα της οικονομίας, είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος επανέρχεται» λέει σχετικά ο πρόεδρος Συνομοσπονδιών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων, Περικλής Κατσαρός.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ήταν και ένας καλό δείκτης για το τι θα ακολουθήσει κατά τη θερινή περίοδο σε επίπεδο κρατήσεων.

 

Πηγή: ertnews.gr