Τριβές στο ΠΑΣΟΚ για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων – Έρχονται συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων

Κριτική για το αποτέλεσμα ασκούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να υπάρξει αναλυτική συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, με το Πολιτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και να προγραμματίζεται Κεντρική Επιτροπή έως τα τέλη του μήνα. Στην Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί προβληματισμός από την ακτινογραφία των ψηφοφόρων, ειδικά στα αστικά κέντρα όπου δεν αποτυπώνεται η τάση που καταγράφηκε στην περιφέρεια. Ωστόσο, επισημαίνεται η άνοδος στο ποσοστό αλλά και το γεγονός πως στο σύνολο της Επικράτειας «βάφτηκαν» πράσινοι δύο νομοί της Κρήτης.

Προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ καθώς παρά την μικρή άνοδο οι στόχοι δεν επετεύχθησαν ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Στην Χαριλάου Τρικούπη εξετάζουν με προσοχή το αποτέλεσμα στο οποίο καταγράφεται αύξηση κατά μια μονάδα της δύναμης του κόμματος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και σχεδόν διπλασιασμός σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ βάφτηκαν πράσινοι δύο νομοί της Κρήτης Λασίθι και Ηράκλειο μετά από 12 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Επίσης, είμαστε δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του Κέντρου, όπου αναδειχθήκαμε πρώτο κόμμα. Βεβαίως, σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας. Μία ασυμμετρία που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους, γιατί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Δεν έλειψε ωστόσο η κριτική από στελέχη για το αποτέλεσμα, η Νάντια Γιαννακοπούλου ζήτησε να συζητηθούν όλα στα όργανα του κόμματος όταν ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα ηγεσίας προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή που άφησε αιχμές εναντίον της αποδίδοντάς της μερίδιο ευθύνης. Μιλώντας στο Action η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε: «Όλα είναι προς συζήτηση στα όργανα, η ατζέντα δεν είναι προδιαγεγραμμένη. ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα χαρτιά μας»

«Είχε έτοιμη δήλωση για να αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη, υποτροπιάζουσα συζήτηση η οποία κρατάει ένα 8μηνο και μας στοίχησε σε ένα βαθμό την 2η θέση», σχολίασε ο κ. Δουδωνής

«Το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει», δήλωσε στο Σκάι ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πετύχαμε τον στόχο μας να γίνουμε δεύτερο κόμμα», είπε ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος.

«Δεν μπορώ να χωνέψω ότι χάσαμε από τον Κασσελάκη», τόνισε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σαββατοκύριακο, είναι πιθανό να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.