Τρομερές μάχες στο Ολυμπιακό Ράλλυ- Επικράτηση για τους Κύπριους Πέτρο Παντελή-Πάμπο Λαό με Renault Clio Rally3

Το πλήρωμα από τη Μεγαλόνησο των Παντελή-Λαού δεν πίεσε από την αρχή του αγώνα, οδήγησε με κατάλληλη στρατηγική και όταν είδε δύο από τους διεκδικητές της νίκης να τίθενται εκτός συνέχειας, ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να πάρει τη νίκη μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πρωταθλητή Κύπρου του 2019 σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Οι Γιώργος Αμούτζας-Ηλίας Παναγιωτούνης τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, εντυπωσιάζοντας και αυτοί με τα περάσματά τους. Το πλήρωμα του Ford Fiesta Rally3 βρέθηκε να προηγείται στα μισά του αγώνα, ωστόσο δεν άντεξε στην πίεση των νικητών, υποκύπτοντας στο τέλος. Μάλιστα, το δίδυμο έκοψε ρυθμό σε σημείο που είχε έξοδο ένα προπορευόμενο όχημα στην τελευταία ειδική, ωστόσο οι αγωνοδίκες έκριναν πως η καθυστέρηση ήταν μικρή, γεγονός που δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Θέμης Χαλκιάς-Νίκος Κομνός που συνδύασαν ταχύτητα με θέαμα. Έχοντας ένα Renault Clio Rally3 στα χέρια τους, καρδιοχτύπησαν στην Ειδική Διαδρομή Αλφειούσα, καθώς σε μια φουρκέτα τούμπαραν το αγωνιστικό, τραυματίζοντάς το ελαφρά. Κατάφεραν, όμως, να φτάσουν στο σέρβις, επισκεύασαν το γαλλικό όπλο και έφυγαν χαμογελαστοί από τον Πύργο.

Δύο εκ των φαβορί για τη νίκη εγκατέλειψαν νωρίς την προσπάθειά τους σε έναν αγώνα που αποδείχθηκε «σιδεροφάγος». Ο 4 φορές νικητής του αγώνα, Ιωάννης Παπαδημητρίου με τον Χρήστο Κουζιώνη στο δεξί μπάκετ, κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές και βρέθηκε από νωρίς στην κορυφή του αγώνα. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς στην Αλφειούσα έσπασε το ψαλίδι του Skoda Fabia RS Rally2, εγκαταλείποντας.

Έξοδο είχαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης (Skoda Fabia Rally2 Evo) και αυτοί στην Αλφειούσα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν τον αγώνα τους, στην επιστροφή του οδηγού σε Ολυμπιακό Ράλλυ, έπειτα από 16 χρόνια. Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας. Το πλήρωμα του μπλε Ford Fiesta Rally3 κέρδισε μία ειδική διαδρομή.

Διοργανωτής του αγώνα ήταν το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρέθηκαν ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως.

Θεσμικοί υποστηρικτές ήταν το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ. Η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στο επετειακό 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ και να ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά.

Νικητές Κατηγοριών

Rally3: Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός – Renault Clio Rally3

F2: Αντώνης Αγγελόπουλος/Χρήστος Δίπλας – Peugeot 208 R2

F2 E: Αντώνης Δημόπουλος/Ευθύμιος Σκαλτσάς – Toyota Starlet

N: Αργύρης Τσούλος/Πάνος Σπυρογιάννης – Mitsubishi Lancer Evo IX

C1: Max Rendina/Emanuele Inglesi – Skoda Fabia R5

C2: Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός – Renault Clio Rally3

C3: Γιώργος Χατζηγάκης/Ιωάννης Τόλιας – Ford Escort MKII

C4: Αντώνης Δημόπουλος/Ευθύμιος Σκαλτσάς – Toyota Starlet

C5: Αντώνης Αγγελόπουλος/Χρήστος Δίπλας – Peugeot 208 R2

C6: Στέφανος Γιόκαρης/Γιώργος Μουρτζούκος – Toyota Starlet EP91

Πηγή: Sport24.gr