Β. Σπανάκης: Υπερπροσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών και ρεκόρ καθαρισμών οικοπέδων από τους δήμους

Από τα Ψαρά, «δήμο που το καλοκαίρι τετραπλασιάζει τον πληθυσμό του» ξεκίνησε την περιοδεία του ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Θ. Λιβάνιο με δημάρχους δήμων που έχουν υψηλό κίνδυνο με τις πυρκαγιές, ενώ «τρέχει» η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα και την πυροπροστασία.

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ψαρών για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα,, ο κ. Σπανάκης θα έχει σύσκεψη με την τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αργά χτες το βράδυ αργά, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ύδρας, όπου «επίσης αυξάνονται οι ανάγκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αναγκάζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν την τριπλάσια ως πενταπλάσια δουλειά», όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Τόνισε πάντως, ότι οι δήμοι έχουν προχωρήσει σε ρεκόρ καθαρισμών οικοπέδων, και υπενθύμισε ότι θα υπάρξουν καταλογισμοί εξόδων για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων όπου οι δήμοι έχουν καθαρίσει οικόπεδα.

«Γίνεται μια υπερπροσπάθεια και όλοι οι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα σε συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία και με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας» είπε ο υφυπουργός κι ευχαρίστησε και τις εθελοντικές ομάδες. «’Ολο το εικοσιτετράωρο βρίσκονται στο βουνό, για παράδειγμα στον Υμηττό. Έχουμε πάρα πολλές εθελοντικές οργανώσεις στο Βύρωνα, στην Αργυρούπολη, στη Γλυφάδα».

Σε συντονισμό από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής υπάρχει συνεργασία ώστε ό, τι ελλείψεις υπάρχουν στον ένα Δήμο να καλύπτει ο άλλος Δήμος, είπε ο κ. Σπανάκης και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι περιοδείες.

Έχουμε να επισκεφτούμε και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, να δούμε και ζητήματα που απασχολούν και τη Θεσσαλία αλλά και άλλων περιοχών, ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤΝews