Ένα κορίτσι ενός έτους από τη Βιρτζίνια πέθανε μετά από καταδίωξη που ακολούθησε την απαγωγή της, από τον πατέρα της, λίγο αφού ο ίδιος μαχαίρωσε τη μητέρα της.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μια γυναίκα και ένα κορίτσι με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην Βιρτζίνια Μπιτς το βράδυ της Τετάρτης και διαπίστωσαν ότι ο Ντάνα Πλάμερ, 36 ετών, από τη Βιρτζίνια Μπιτς, τους μαχαίρωσε πριν τραπεί σε φυγή με τους γιους του 7 και 5 ετών και την ενός έτους κόρη του, είπε η αστυνομία της Βιρτζίνια Μπιτς.

Το τραυματισμένο παιδί και η γυναίκα, η μητέρα των παιδιών, μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, όπου ήταν σε σταθερή κατάσταση την Πέμπτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των παιδιών, ενώ εκδόθηκε Amber Alert. Το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι το SUV που αναζητούσαν είχε εντοπιστεί. Η αστυνομία της Πολιτείας της Βιρτζίνια προσπάθησε να το σταματήσει, είπε η αστυνομία. Μια καταδίωξη ξεκίνησε όταν ο οδηγός δεν σταμάτησε και αντ’ αυτού συνέχισε βόρεια στο Μέριλαντ, όπου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και τράκαρε, είπε η αστυνομία.

Τα τρία παιδιά βρέθηκαν, αλλά το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Πλάμερ συνελήφθη στο σημείο της σύγκρουσης.

Η αστυνομία της Πολιτείας του Μέριλαντ έλαβε κλήση για βοήθεια από την αστυνομία της Πολιτείας της Βιρτζίνια και έφτασε περίπου δύο λεπτά μετά τη συντριβή, είπε ο Ταγματάρχης Άνταμ Στατσούρσκι σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Ο Πλάμερ και τα άλλα δύο παιδιά ήταν σε σταθερή κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, είπε. Η αστυνομία του Μέριλαντ θα διερευνήσει το θανατηφόρο δυστύχημα.

«Οι καρδιές μας πάνε με την οικογένεια και τους αγαπημένους που θρηνούν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πολ Νόιντιγκεϊτ σε δήλωση. «Πρόκειται για μια ασύλληπτη τραγωδία και εκ μέρους του VBPD, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας σε όσους επλήγησαν από αυτή την απώλεια».

Πηγή: Associated Press