Βουλγαρία: Επιφυλάξεις για το κείμενο υποστήριξης στην Ουκρανία από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας, Iliana Iotova, δήλωσε ότι έχει επιφυλάξεις για την υποστήριξη της δήλωσης που εγκρίθηκε στη Σόφια από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο ζητά να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της έχουν παρασχεθεί για να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας, υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές φωνές που δεν συμφωνούν με τη δήλωση που εγκρίθηκε στη Σόφια.

Η Ιότοβα εξήγησε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο σχετικά με την κριτική που ασκούν ορισμένοι πολιτικοί στον αρχηγό του κράτους, λόγω της θέσης του σύμφωνα με την οποία ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να επιλυθεί μέσω διπλωματίας και όχι με περισσότερα όπλα και αποστολή στρατευμάτων.

«Από τη θέση του Προέδρου Ρούμεν Ράντεφ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράζεται η φωνή της λογικής και η ευθύνη του αρχηγού κράτους απέναντι στους Βούλγαρους πολίτες και στον βουλγαρικό στρατό. Αυτή είναι και η φωνή ενός επαγγελματικά καταρτισμένου στρατηγού, σε αντίθεση με αυτούς που πολιτικοποιούν αυτό το ανησυχητικό θέμα. Για μένα το πιο σημαντικό ερώτημα είναι ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της δήλωσης στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον», είπε η αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί και εντός της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος του Ιουνίου.

Πηγή: Rador.ro