Ένα ιδιωτικό κολέγιο στο Λονδίνο εγκαινιάζει την πρώτη αίθουσα διδασκαλίας του Ηνωμένου Βασιλείου όπου όλα τα βασικά μαθήματα θα διδάσκονται αποκλειστικά από προσαρμοστικές πλατφόρμες μάθησης που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που κοστίζει περίπου 27.000 λίρες ετησίως, θα συμμετάσχουν 20 μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών. Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Οι αλγόριθμοι των πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης θα αξιολογούν τακτικά τις επιδόσεις των μαθητών και θα προσαρμόζουν την εκπαιδευτική ύλη προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες.

«Υπάρχουν πολλοί άριστοι καθηγητές εκεί έξω, αλλά δεν είμαστε αλάνθαστοι», δήλωσε ο Τζον Ντάλτον, συνδιευθυντής του κολεγίου David Game College που εγκαινιάζει το πιλοτικό πρόγραμμα.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί το επίπεδο ακρίβειας της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και αυτή η συνεχής αξιολόγηση. Αν θέλετε πραγματικά να δείτε γιατί ένα παιδί δεν μαθαίνει, νομίζω ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να το εντοπίσουν αυτό πιο αποτελεσματικά» είπε.

«Ένας καθηγητής δεν γνωρίζει πραγματικά τις αδυναμίες σου επειδή έχει τόσους πολλούς μαθητές», δήλωσε ο Τζόζεφ, ο οποίος φοιτά στο κολέγιο.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίσει τις αδυναμίες σου και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς» πρόσθεσε.

Οι μαθητές δεν θα είναι μόνοι τους στην τάξη. Τρεις «εκπαιδευτικοί σύμβουλοι» θα παρακολουθούν παρέχουν υποστήριξη όποτε χρειάζεται. Ωστόσο, η ιδέα της εκπαίδευσης των παιδιών από την τεχνητή νοημοσύνη είναι αμφιλεγόμενη. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η διδασκαλία με τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε ένα «άψυχο, ζοφερό μέλλον».

ΠΗΓΗ: Skynews