Βρετανικός Τύπος: Η πριγκίπισσα Κέιτ ύψωσε το ηθικό του έθνους – Η εκθαμβωτικη της εμφάνιση

Η εκθαμβωτική  και λαμπερή εμφάνιση της Κέιτ, στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, στο Trooping the colour, έδωσε περισσότερο χρώμα στην γιορτή προς τιμήν του βασιλιά Καρολου και ανέβασε το ηθικό του έθνους σε μια τόσο γκρίζα και βροχερή ημέρα, σχολιάζει ο βρετανικός τύπος.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε θριαμβευτικά στη δημόσια ζωή για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, «με ανεβασμένη διάθεση, αστειευόμενη με τον Τσαρλς και υποστηριζόμενη από τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της».

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω και κατά μήκος του The Mall,  στο παλάτι του Μπακινγχαμ, παρακολούθησε με χαρά και συγκίνηση την εμφάνιση όλης της οικογένειας  στο μπαλκόνι  για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό flypast, την  επίδειξη των βασιλικών αεροσκαφών στους βρετανικούς ουρανούς.

Το πλήθος ζητωκραύγαζε καθώς έβλεπε για πρώτη φορά την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον βασιλιά να κατευθύνονται από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Horse Guards Parade.

Η πομπή της άμαξας απαθανατίστηκε από χιλιάδες  κινητά  τηλεφώνα, με τον κόσμο να προσπαθεί να τραβήξει μια φωτογραφία των βασιλείς.

Η πριγκίπισσα φωτογραφήθηκε χαμογελαστή, καθισμένη δίπλα στα παιδιά της, τον πρίγκιπα Γεώργιο, την πριγκίπισσα Σαρλότ και τον εξάχρονο Λουη που χαιρετούσε  το πλήθος.

Η τελετουργική εκδήλωση, το Trooping the colour, σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά και πραγματοποιείται εδώ και 260 χρόνια.

«Η πρώτη κυρία ανεβάζει τη διάθεση του έθνους», αναφέρει  η Sunday Telegraph.

Η πριγκίπισσα είναι «Super Trooper», σχολιάζει η Sun.

Η Mail on Sunday  φέρει τον τίτλο «η μέρα που ύψωσε τις καρδιές του έθνους». 

Παρότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο, η Κάθριν εξέφρασε μήνυμα αισιοδοξίας, έξι μήνες μετά την χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και την διάγνωση για καρκίνο. Η χθεσινή της παρουσία ήταν η πρώτη στα δημόσια  καθήκοντα, ωστόσο η Κεητ ενώ συνεχίζει την θεραπεία για τον καρκίνο, έχει αρχίσει να εργάζεται από το σπίτι και σχεδιάζει να παραστεί σε μερικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, όμως όπως τόνισε σε ανακοίνωση του το Παλάτι του Κένσινγκτον, η επιστροφή της δεν είναι πλήρης και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν.

Πηγή: ertnews.gr