Βρυξέλλες: Αξιωματούχοι θεωρούν “επικίνδυνη” τη διεξαγωγή του αγώνα Βελγίου-Ισραήλ για το League of Nations

Αξιωματούχοι της πόλης των Βρυξελλών θεωρούν «αδύνατο» να φιλοξενήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Βελγίου και Ισραήλ, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου στην “League of Nations”, μια συνάντηση με υψηλό βαθμό κινδύνου, λόγω των εντάσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Γάζα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του δημάρχου των Βρυξελλών, «η διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα (Βέλγιο-Ισραήλ, στο League of Nations, στις 6 Σεπτεμβρίου) στην πρωτεύουσά μας, σε αυτήν την ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο, αναμφίβολα θα προκαλέσει μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις. και αντιδιαδηλώσεις, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των θεατών, των παικτών, των κατοίκων των Βρυξελλών αλλά και της αστυνομίας μας».

Από την πλευρά της, η Βελγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δήλωσε ότι «λυπάται» για αυτή την απόφαση, προσθέτοντας ότι θα είχε συμφωνήσει να διεξαχθεί ο αγώνας «χωρίς κοινό». «Ψάχνουμε λύση για να μπορέσουμε να παίξουμε τον εντός έδρας αγώνα με το Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

«Αυτό είναι ένα θέμα για το Βέλγιο, όχι για εμάς», δήλωσε ο Σλόμι Μπάρζελ, εκπρόσωπος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ισραήλ.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα και οι πολλές επιπτώσεις της ανάγκασαν τον δήμο των Βρυξελλών να ενημερώσει την URBSFA (Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) ότι δεν είναι δυνατό να διοργανωθεί αυτός ο αγώνας στο Stade Roi Baudouin» στο Laeken, στα περίχωρα των Βρυξελλών, εξήγησε ο  εκπρόσωπος του δήμου .

Πηγή: Νews.ro