Εξήντα πέντε επιπλέον γυναίκες επικοινώνησαν με το BBC με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές τον περασμένο μήνα σε ντοκιμαντέρ και ποντκαστ του BBC, όπου κάποιες από τις γυναίκες που βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά περιέγραψαν αυτά που πέρασαν ενώ εργάζονταν για τον Al Fayed, είτε στο πολυτελές κατάστημα Χάροντς είτε ως προσωπικές βοηθοί, τώρα όμως γίνεται γνωστό από νέα μαρτυρία, είχε ίδια συμπεριφορά πριν ακόμη ανοίξει το Χάροντς στο Λονδίνο.

Μάλιστα σε νέα μαρτυρία, γυναίκα τον καταγγέλλει ότι την κρατούσε στο σπίτι παρά τη θέληση της, την κακοποιούσε σεξουαλικά ενώ την είχε προσλάβει ως νταντά των παιδιών.

Οι 200 και πλέον γυναίκες χαρακτηρίζουν τον Αλ Φαγέντ που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, “τέρας”.

Γιατί τώρα

Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι χρησιμοποίησε μια ομάδα πρώην αστυνομικών για να εκφοβίσει τα θύματα, καθώς και επιθετικές νομικές τακτικές για να τα φιμώσει.

Οι δικηγόροι άφησαν να εννοηθεί ότι κανείς δεν εξαιρείται των ευθυνών του καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε συγκάλυψη από τους συνεργάτες του Αλ-Φαγέντ.

Τα θύματα ζητούν τώρα τη διεξαγωγή μιας ευρύτερης έρευνας που θα πρέπει όχι μόνο να ελέγξει τις ενέργειες του Al Fayed αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις από εκείνους που τον γνώριζαν καλύτερα.

H διεύθυνση των πολυτελών καταστημάτων είπε στο BBC ότι «από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 200 και πλέον άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία του Harrods για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις τους απευθείας με την επιχείρηση».