Ξεσήκωσε το Λονδίνο η Τέιλορ Σουίφτ – Παρουσία γαλαζοαίματων και πολιτικών η συναυλία της

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεσήκωσε το στάδιο Wembley και όλο το Λονδίνο με εκατοντάδες χιλιάδες φανς που τώρα αποκαλούνται Swifties. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ έπαιξε χτες βράδυ την πρώτη από τις τρεις sold-out βραδιές στην πρωτεύουσα, μπροστά σε περιπου 90.000 άτομα. Η Σουίφτ θα δώσει άλλες δύο συναυλίες πριν επιστρέψει τον Αύγουστο στο Λονδίνο για πέντε ακόμη συναυλίες στα πλαίσια της Περιοδείας των Εποχών.

Υπάρχουν αναφορές ότι ήταν και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με τα παιδιά του αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάντως η βασιλική οικογένεια καλοσώρισε την Σουίφτ αναρτώντας στη πλατφόρμα Χ ένα μουσικό βίντεο με τη βασιλική μπάντα να παίζει ένα τραγούδι της κατά την αλλαγή της φρουράς στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Παρόντες ηθοποιοί, τραγουδιστές και αστέρια του αθλητισμού αλλά και ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ με τη σύζυγο του.

Καθώς η μανία με τη Σουίφτ έχει καταλάβει την Βρετανία ο Δήμαρχος του Λονδίνου την καλωσόρισε μαζί και όλους τους περίπου 700 χιλιάδες που αναμένεται όπως είπε να παρακολουθήσουν τις συναυλίες ή να έρθουν για να προσπαθήσουν, με ένα χάρτη του μετρό όπου οι γραμμές των τρένων μετονομάστηκαν στα άλμπουμ της ποπ σταρ. Η παρουσία της Σουίφτ θα αποφέρει 300 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία της πρωτεύουσας.

Μετά τη συναυλία της στο Λίβερπουλ έκανε μία γενναία δωρεά σε τοπικό κοινοτικό δίκτυο του Αγίου Ανδρέα στο Clubmoor) για τους απόρους που θα βοηθήσει πολύ τους 36 χιλιάδες ανθρώπους που εξυπηρετεί ετησίως. Εργαζόμενη στον φιλανθρωπικό οργανισμό δεν αποκάλυψε το ποσό αλλά το χαρακτήρισε τεράστιο. Το δίκτυο τροφοδοτεί 11 τράπεζες τροφίμων και οκτώ κοινοτικά παντοπωλεία τροφίμων. Και δεν ήταν η ομάδα της Τέιλορ που ανακοίνωσε τη δωρεά της, αλλά ο Ριτς Τζόουνς, ο διευθύνων σύμβουλος του κοινοτικού δικτύου, που αποφάσισε να αναδείξει την ευγενική χειρονομία.