Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια λόγω του πρώτου «κόκκινου συναγερμού» στην Αττική

Kαλύτερη η εικόνα από τις φωτιές με πλήρη έλεγχο στη Βαρυμπόμπη και ύφεση στο Μενίδι, με τεράστια κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

Επίσης φωτιά εχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα.
Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Μολάους, Λακωνίας.

Χάρτης επικιδυνότητας: Κόκκινη για πρώτη φορά φέτος η Αττική

Για πρώτη φορά φέτος στο χάρτη της πολιτικής προστασίας εμφανίζεται το κόκκινο χρώμα που σημαίνει ακραίος κίνδυνος -Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5).

Αφορά την Περιφέρεια Αττικής ( εκτός των Κυθήρων) Επίσης σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται συνολικά 9 περιοχές:
Η Ηλεία, η Αχαΐα η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια , η Σκύρος, η Λέσβος και  η Χίος.

Συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των ενεργειών λόγω του αυριανού χάρτη επικινδυνότητας που ειδικά για την Αττική θα είναι στο κόκκινο, κατάσταση ακραίου κινδύνου, 5.

Βαρυμπόμπη: 40 πυροσβέστες και τουλάχιστον 6 εναέρια μέσα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα της Βαρυμπόμπης.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν επίγειες και εναέρειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκτροπή διενεργείται λόγω της πυρκαγιάς στην οδό Τατοΐου.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στο Μενίδι κοντά στην οδό Κλεισούρας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Μενιδίου διενεργούνται εκτροπές:

  • Στη λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα
  • Στην οδό Αλαμάνας
  • Στην οδό Ποσειδώνος