Υποχωρούν σήμερα αφρικανική σκόνη & έντονη ζέστη – Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα οι αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης και η έντονη ζέστη θα αρχίσουν να υποχωρούν το μεσημέρι στα δυτικά.
Με εξαίρεση την Ήπειρο, στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές ο καιρός θα είναι καλός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται περισσότερη αφρικανική σκόνη συγκριτικά με τη δυτική Ελλάδα, αλλά αίθριος καιρός.

Περιορισμένη αστάθεια θα προκαλέσει λίγες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης και στα βορειότερα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας. Σταδιακά, το βράδυ οι νεφώσεις στη Μακεδονία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να βρέξει ή να ψιχαλίσει λίγο τοπικά.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα παρουσιάσει πτώση, φτάνοντας το μεσημέρι έως 29 βαθμούς Κελσίου, στους 29 βαθμούς και στα βόρεια. Θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές στις υπόλοιπες περιοχές, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 33 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και 34 βαθμούς σε Κρήτη και Ρόδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, γεγονός που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της σκόνης και της ζέστης. Μεταβλητοί οι άνεμοι στο Αιγαίο έως 4 μποφόρ, στα νότια θα πνέουν δυτικοί έως 6.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, θα στραφούν το βράδυ σε βορειοδυτικούς στον Σαρωνικό και θα ενισχυθούν έως 5 – 6 μποφόρ.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα ασθενούς βροχής το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.