Υπογράφηκε η Σύμβαση Συνεργασίας ΚΟΘ-ΟΜΜΘ

Υπογράφηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που δίνει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της Κ.Ο.Θ.. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. κ. Σίμο Παπάνα, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Θ. κ. Ευγενία ΑλεξανδροπούλουΑιγυπτιάδου και τον Πρόεδρο του Ε.Τ.Ο.Σ./Κ.Ο.Θ. κ. Στάθη Γεωργιάδη, παρουσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ο.Μ.Μ.Θ. κ. Χρίστου Γαλιλαία.

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε ένα χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της κύριας σύμβασης που περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες της συνεργασίας και δεν αφορά μόνο στη στέγαση της Κ.Ο.Θ., αλλά στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο φορέων, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών.

Ο κ. Παπάνας δήλωσε τα ακόλουθα: “Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτελεί και την τυπική επιβεβαίωση της ιστορικής εξέλιξης το περασμένου καλοκαιριού, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο μεταξύ, και ενώ χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες και να δημιουργηθεί από κοινού ένα ακριβές και λειτουργικό πλαίσιο συνεργασίας που καλύπτει όλες της ανάγκες των δύο φορέων- η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, και τα οφέλη της είναι ήδη απτά στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας. Η Κ.Ο.Θ. και το Μ.Μ.Θ., δύο κορυφαίοι πολιτισμικοί φορείς τις πόλεις τους ξεκινούν μία ακόμα πιο βαθιά συνδεδεμένη πορεία, με όρεξη και αισιοδοξία για το μέλλον! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα συμβαλλόμενα μέρη και όλους τους ανθρώπους της οικογένειας της Κ.Ο.Θ. για την δουλειά και τη συνεισφορά τους. Τα καλύτερα έρχονται! “

Ο κ. Γαλιλαίας επεσήμανε «Η υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής και την Κρατική Ορχήστρα με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τα μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το μεγάλο θέμα της στέγασης της Κ.Ο.Θ. το οποίο πλέον λύνεται ουσιαστικά, ενδυναμώνονται περαιτέρω και οι σχέσεις ανάμεσα στους δυο φορείς, καθώς στο προσεχές μέλλον προγραμματίζουμε περισσότερες και ακόμη πιο σημαντικές συνεργασίες.»

Από την πλευρά των Προέδρων των Οργανισμών ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

“Η υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ του Ο.Μ.Μ.Θ. και της Κ.Ο.Θ. σηματοδοτεί την επιτυχή κατάληξη μιας μακρόχρονης προσπάθειας και της εκπλήρωσης της διακαούς επιθυμίας από πλευράς της Κρατικής Ορχήστρας να βρει την στέγη που της ταιριάζει. Ένα αποτέλεσμα στο οποίο φτάσαμε μετά από συντονισμένες ενέργειες από πλευράς της

Διεύθυνσης και της Διοίκησης της Κ.Ο.Θ. και την συμπαράσταση και καθοδήγηση του ΥΠΠΟ. Ενέργειες που βρήκαν τελικώς ευμενή αποδοχή και από την σημερινή Διοίκηση του Ο.Μ.Μ.Θ.. Το αποτέλεσμα κατά την άποψη μου ωφελεί όλους: την Κρατική Ορχήστρα που επιτέλους βρίσκει τον χώρο δοκιμών που της αξίζει, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που αποκτά την resident ορχήστρα που του πρέπει και τέλος και σπουδαιότερο την πόλη και τους πολίτες της που βλέπουν να ολοκληρώνεται το πολιτιστικό τοπόσημο που θα παράξει υψηλού επιπέδου δημιουργίες μέσα από την συνεργασία αυτή. Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου.”

Η κ. Αλεξανδροπούλου–Αιγυπτιάδου «Με την σημερινή υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας της πόλης μας, επισφραγίζεται και τυπικά η ήδη άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων ενώ δίνεται και λύση στο επείγον θέμα της στέγασης της Κρατικής Ορχήστρας.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε και θα φιλοξενήσουμε την Κρατική Ορχήστρα ως οφείλαμε να πράξουμε στο πλαίσιο της μεταξύ μας αλληλεγγύης, ως εμβληματικοί φορείς της πόλης μας»

Πηγή: ertnews.gr