Δυο εβδομάδες έχουν μείνει έως το τέλος των θερινών εκπτώσεων και κάποιοι επιχειρηματίες στην Λάρισα λένε πως ο τζίρος τους βρίσκεται στα επίπεδα του 2023.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη, συνάντησε τον καθ’ ύλην υπεύθυνο να μιλήσει για το θέμα.

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ήλπιζε ότι κάτοικοι και διερχόμενοι θα άφηναν περισσότερα χρήματα στην αγορά.

Λέει χαρακτηριστικά «ήταν σαν να μην είχαμε εκπτώσεις». Παρά τις προσδοκίες δεν υπήρχε η αναμενόμενη κίνηση και οι τζίροι των περισσοτέρων επιχειρήσεων είναι στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά και σε κάποιες λίγο παραπάνω.

Που εδράζεται η αισιοδοξία για μεγαλύτερους τζίρους κάθε χρόνο; Βάση ποιών στοιχείων εκτιμάται ότι οι καταναλωτές θα ξοδεύουν διαρκώς περισσότερα; Και γιατί δεν συνέβη;

Ένα σημαντικό πρόβλημα που απαντά στο θέμα, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος αφορά τις συνεχείς προσφορές, στις οποίες προβαίνει κάθε ένας επιχειρηματίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και αυτό δημιουργεί μια υποτονικότητα κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Το αισιόδοξο σήμα για τους καταστηματάρχες θα δοθεί σε λίγες ημέρες με τις αγορές των σχολικών, εν’ όψει της έναρξης των μαθημάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ertnews.gr