Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπέλιγχαμ: «Ήμουν επτά ετών στο Μπέρμιγχαμ και ονειρευόμουν νύχτες σαν κι αυτή»

Το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” έγινε μάρτυρας άλλης μίας ποδοσφαιρικής μαγείας το βράδυ της Τετάρτης (8/5), με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Champions League νικώντας με 2-1 την Μπάγερν Μονάχου, χάρη στα δύο γκολ του Χοσέλου (88′ και 90’+1′).

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν εξαιρετικός κόντρα στους Βαυαρούς. Ο 20χρονος άσος αντανακλούσε ωριμότητα πέρα από την ηλικία του, διατήρησε την ψύχραιμη συμπεριφορά του και πίεσε για την ισοφάριση ακόμη και όταν το σύνολο του Τούχελ έδειχνε πως είχε κλείσει θέση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε άγχος εν όψει του αγώνα, ο Μπέλιγχαμ δήλωσε στο “TNT Sports”: «Όχι. Πραγματικά θα ήθελα να πω ότι έχω, αλλά στα αποδυτήρια κοιτούσα γύρω μου και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να είμαι σε καλύτερη θέση με καλύτερους ανθρώπους. Πού αλλού θα προτιμούσα να είμαι; Ήμουν επτά ετών στο Μπέρμιγχαμ και ονειρευόμουν νύχτες σαν κι αυτή. Το να φτάσω εδώ και να θέλω να είμαι κάπου αλλού δεν έχει νόημα για μένα. Ναι, είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι εδώ και μέρος αυτής της βραδιάς».

Ο Μπέλιγχαμ θα αντιμετωπίσει στον τελικό την πρώην ομάδα του, την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο στάδιο Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου. Ο Άγγλος σταρ ανυπομονεί και πιστεύει ότι οι Βεστφαλοί δικαιωματικά αξίζουν να βρίσκονται εκεί.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να αντιμετωπίσει άλλον αντίπαλο και όχι την Ντόρτμουντ στον τελικό, είπε: «Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, όποιος είναι ακόμα μέσα ή όποιος έχει μπει σε αυτόν τον τελικό αξίζει να είναι εκεί. Εμείς φτάσαμε εκεί γιατί το αξίζουμε και εκείνοι έφτασαν εκεί γιατί το αξίζουν και αυτό είναι το νόημα του τελικού και ελπίζω να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Στο Γουέμπλεϊ, εναντίον της Ντόρτμουντ, είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ανυπομονώ τόσο πολύ γι’ αυτό, την ατμόσφαιρα, το ίδιο το παιχνίδι. Ένας τελικός του Champions League, φίλε».

Έχοντας ήδη κατακτήσει το ισπανικό Σούπερ Καπ και τη La Liga, ο Μπέλιγχαμ ανυπομονεί να ολοκληρώσει μια εντυπωσιακή χρονιά ντεμπούτου με την κατάκτηση του πολυπόθητου ευρωπαϊκού κυπέλλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον, αν καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του να κερδίσει και τη Χρυσή Μπάλα.//Λ.