Δες τα πιο δημοφιλή plug-in υβριδικά SUV της ελληνικής αγοράς

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η καλύτερη -θεωρητικά- περιφερειακή ορατότητα που εξασφαλίζει η αντίστοιχη θέση οδήγησης, είναι δύο από τα στοιχεία που εκτιμώνται ιδιαίτερα από το ευρύ κοινό, που πολύ εύκολα “στρίβει” προς την επιλογή κάποιου SUV όταν τίθεται το θέμα αγοράς νέου αυτοκινήτου. Αυτό προκύπτει εδώ και πολύ καιρό και αυτό είναι που μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για μια “περαστική” μόδα αλλά για μια τάση που ήρθε για να μείνει.

Όταν οι χάρες της κατηγορίας των SUV συναντώντας με την αυξημένη οικονομία των plug in υβριδικών εκδόσεων αλλά και την απόλυτα πολιτισμένη κυκλοφορία με μόνη ενέργεια την ηλεκτρική για κάποια χιλιόμετρα, τότε ο συνδυασμός γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός. Πιο κάτω έχουμε τα τρία μοντέλα του είδους, που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την αρχή του 2024 έως τώρα.

1. BMW X1

Σε αυτή την ιδιαίτερη κάστα μοντέλων, το όνομα της BMW φαίνεται πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου που -στα δικά μας μάτια τουλάχιστον- είναι το πλέον ενδιαφέρον στην κατηγορία, το έχουν φέρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Άνετο και ασφαλές από κάθε άποψη, το μοντέλο της BMW που συνδυάζει τον κινητήρα των 1,5 λίτρων με τον ηλεκτροκινητήρα, συνθέτει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πακέτο.

2. Mercedes GLA

Οι compact διαστάσεις και η εξαιρετική ποιότητα στη συναρμολόγηση του Γερμανικού μοντέλου, είναι στοιχεία που δεν θέλουν και ιδιαίτερη μελέτη για να πείσουν κάποιον ενδιαφερόμενο για αγορά. Ο κινητήρας των 1,33 λίτρων, συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αποδοτικό σε ότι έχει να κάνει με το κόστος κίνησης στην καθημερινότητα, χωρίς από την άλλη όμως να λείπουν και οι πολύ καλές επιδόσεις- αυτές που μετρώνται με το χρονόμετρο.

3. Ford Kuga

Η Ford έχει μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία και αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις του μοντέλου που είναι σε αποδρομή. Παρά το γεγονός πως ο κινητήρας του μοντέλου δεν είναι μικρός σε χωρητικότητα (2,5 λίτρα), είναι τόσα τα χαρίσματα που προβάλλει ως σημαντικότερα το Kuga, που όπως φαίνεται έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών ενδιαφερόμενων -τηρουμένων των αναλογιών- για μοντέλο της κατηγορίας. Αυτό που προκρίνεται ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Kuga, είναι αν μη τι άλλο η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του.

Πηγή: Sport24.gr