Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Πρέπει το μήνυμά μας να είναι σαφές, καθαρό, διαχωρισμένο και απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές (audio)

Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη «μεταπολιτική που επικεντρώνεται στο να γίνεσαι viral» όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Βερολίνο, που θεωρήθηκε σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες ως σαφής αιχμή προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, επισήμανε πως θεωρεί «ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα την σημερινή προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσει με όλη την κοινωνία και με όλους τους πολίτες» και προσέθεσε χαρακτηριστικά «αυτό το οποίο πρέπει να φροντίζουμε όλοι μας, είναι το μήνυμά μας να είναι σαφές, να είναι καθαρό, να είναι διαχωρισμένο και απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στη σημερινή κυβερνητική πολιτική».

«Νομίζω ότι η επικοινωνιακή στρατηγική έχει τη σημασία της ως μέσο. Πρέπει να μην χάνουμε τον σκοπό. Είναι διαφορετικά να επιχειρείς σε μία περίοδο που είναι ευνοϊκά τα πράγματα για τις προοδευτικές ιδέες, είναι τελείως διαφορετικό σε μία περίοδο που το ρεύμα φυσάει κόντρα. Τότε λοιπόν η δυσκολία προφανώς είναι μεγαλύτερη. Είμαστε σε μία τέτοια περίοδο υποχώρησης των προοδευτικών δυνάμεων και ενίσχυσης των δυνάμεων της ακραίας δεξιάς, αλλά και της σκληροπυρηνικής εκδοχής στα κόμματα της Δεξιάς στην Ευρώπη και νομίζω ότι όλα αυτά θα κριθούν πολύ σύντομα και από το εκλογικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σε σχέση με την επίμαχη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» και προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση εμπεριέχει τα στοιχεία της υπερβολής, γι’ αυτό υπήρξε και η διευκρίνιση».

«Δε θέλω όμως να σταθούμε τόσο πολύ στη φράση όσο σε αυτό το οποίο βάζει στην κατακλείδα του και σωστά νομίζω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή αυτή η υπόθεση, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή και για τους συγγενείς των θυμάτων και για τους επιζήσαντες και για όλους οι οποίοι αναζητούν τη δικαιοσύνη, θα πάει στη Δικαιοσύνη για να μπορέσει να αποδοθεί δικαιοσύνη ή αν ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα συνεχίσει να την μπλοκάρει» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Πηγή: ertnews.gr