Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καιρός: Με ήλιο αλλά και τοπικές βροχές, χωρίς έντονα φαινόμενα

Ανοιξιάτικος, με εναλλαγές, αλλά χωρίς έντονα φαινόμενα, προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Γενικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις, καθώς και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και ύστερα θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, όπου στο τέλος της εβδομάδας οι μέγιστες τιμές προβλέπεται τοπικά να φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρκετή ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία περιμένουμε λίγες βροχές και τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου το απόγευμα υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί  με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 24 βαθμούς.